Uitnodiging rondleiding op 3 oktober in gerenoveerde school Nimeto in combinatie met ledenbijeenkomst. Nu aanmelden!

Graag nodigen wij u uit voor de landelijke bijeenkomst van de LVO op 3 oktober bij school Nimeto in Utrecht inclusief toelichting door Wilma Kempinga van mevrouw Meijer. Nimeto is genomineerd voor de Gulden Feniks 2024. Tim de Jonge geeft een presentatie inzake de calculatie.
Rens van Hal gaat in op het thema waarom gaan dingen zo als ze nu gaan
?

Wilma Kempinga van Mevr. Meijer; Nimeto laat zien dat schoolgebouwen van vijftig jaar oud nog lang niet hoeven te worden gesloopt. Integendeel, scholen uit die tijd hebben veel voordelen boven nieuwbouwscholen van nu. Zo bieden ze meestal meer ruimte dan nieuwe scholen. Ook zijn ze een vertrouwd onderdeel van de omgeving, en zijn ze deel van de jeugdherinneringen van oud-leerlingen. Bovendien, doordat ze er al zijn, is er veel minder energie nodig om ze te (ver)bouwen. Dat scheelt CO2-uitstoot en dat is goed voor het klimaat. Een bestaand gebouw behouden is dus ook de meest duurzame keus.
 
Natuurlijk is een gebouw van vijftig jaar op sommige punten verouderd. Door het op een goede, slimme manier te vernieuwen, wordt het gebouw bij de tijd gebracht terwijl de bestaande voordelen behouden blijven. Nimeto laat zien dat het kan. Het levert een school op om trots op te zijn. Voor een MBO-school, voor middelbaar beroepsonderwijs, is dit extra belangrijk. Maar het kan met élke school gebeuren.
 
Mevrouw Meijer besteedt vooral aandacht aan de renovatie van bestaande schoolgebouwen, meestal van na de oorlog. Het kunnen basisscholen en middelbare scholen zijn. Wij onderzoeken hoe de gebouwen een inspirerend nieuw leven kunnen krijgen. We kijken daarbij naar onderwijskundige, bouwkundige, duurzaamheids- en erfgoedeisen, en we houden ook het budget in het oog. We willen tegelijkertijd jonge architecten de kans geven om hun talent aan scholenbouw te wijden. Ze stellen ons bijna nooit teleur.
 

Tim de Jonge van bouwkostenadviesbureau Winket verzorgt de calculatie van de projecten van Mevrouw Meijer. Hij zal het rekenmodel toelichten waarin alle kosten worden meegenomen. Dus niet alleen de investeringskosten voor renovatie of sloop/nieuwbouw maar ook de exploitatiekosten en de energielasten. Ook berekent hij de milieucalculaties. Hij zal dit model toelichten aan de hand van Nimeto.

We beginnen om 10.00 uur met mededelingen vanuit bestuur, vaststellen jaarrekening 2023 en begroting 2025. Daarna gaan we verder met de inleiding van Wilma Kempinga, de rondleiding en presentaties. 
Zoals altijd is het programma interactief en bedoeld om van elkaar te leren en elkaar te inspireren!
De bij de vorige bijeenkomsten aanwezige leden waren zeer positief en vonden het de tijdsinvestering meer dan waard. Door positief en open met elkaar in gesprek te gaan komen er vaak mooie ideeën en initiatieven naar boven wat uiteindelijk tijdsbesparend kan werken!
Uiteraard wordt er voor een lunch gezorgd.
Rond 15.00 uur zullen we afsluiten met een drankje waarbij ongetwijfeld nog nagepraat zal worden.

Aanmelden is vanaf nu mogelijk tot uiterlijk 19 september a.s. via secretariaat@lvo-onderwijs.nl
Er is een maximum aantal personen mogelijk, dus meld je snel aan!

Voor LVO leden is deze bijeenkomst zoals altijd gratis! Twijfel je of je gemeente lid is neem dan contact op met secretariaat@lvo-onderwijs.nl

Het belooft een mooie en leerzame bijeenkomst te worden en we hopen jullie in grote getale te mogen verwelkomen!