Inspiratievolle ledenbijeenkomst van de LVO bij Nimeto.

Op 3 oktober was er een bijzondere en volgeboekte ledenbijeenkomst van de LVO op de gerenoveerde MBO vakschool Nimeto in Utrecht.

Begonnen werd met jaarlijkse ledenvergadering, jaarcijfers, begrotingen en de plannen voor doorontwikkeling van de LVO in 2025 en volgende jaren.
Tevens namen we afscheid van Rob van Ooijen als bestuurslid. I.v.m. zijn drukke werkzaamheden heeft hij te kennen gegeven te willen stoppen. We bedanken hem voor zijn inzet en fijne samenwerking de afgelopen 5 jaar.

Na de presentatie en uitleg van Wilma Kempinga, van de uitvoerende stichting Mevr. Meijer, over het hele proces en visie achter de renovatie kregen de aanwezigen een rondleiding door de school.
Bijzonder was het idee om de verdiepingsvloeren deels weg te halen en zo de kelder als extra ruimte te benutten. Bij het project stonden verbinding en samenwerking neutraal, zelfs leerlingen werden in het proces betrokken door hen deels te laten helpen met schilderen.
De buitenruimte werden weer gevuld met groen en zitplekken, deels medegefinancierd door de omwonenden, die er op hun beurt ook gebruik van mogen maken.

Na de lunch gaf Tim de Jonge een cijfermatig kijkje achter de schermen hoe e.e.a werd berekend en veelal renovatie voordeliger is. In alles rekening houdend met CO2 uitstoot en wat de verschillen (kunnen) zijn met nieuwbouw.
Voor de uitgebreide berekeningen kan contact worden opgenomen met Wilma Kempinga van mevr. Meijer.

Rens van Hal sloot de middag af met een interessante presentatie van zijn onderzoeksscriptie: “Waarom gaat het zoals het nu gaat”. Een open blik op de processen zoals ze nu gaan, waarom we het zo doen en hoe kan het anders? Een mooie aanvulling op het programma en uitdaging om wellicht eens anders te denken. De presentatie is te vinden op het ledendeel van de website onder ledenbijeenkomsten. Het uitgebreide onderzoeksrapport kan worden opgevraagd bij Rens van Hal van HWRK.

Beide onderwerpen riepen mooie discussies op, waarbij diverse meningen en oplossingen door collega gemeenten werden gedeeld. Genoeg om nog even over na te praten met een drankje.

De volgende fysieke bijeenkomst van de LVO is in voorjaar 2025, i.s.m. de PO/VO raad. De datum hiervoor volgt z.s.m.